Va'aiga 2024: Malamalamaga Vaega Feso'ota'i

Ole le paleni ole mana'oga ma fa'afitauli tau sapalai mai le fa'ama'i i le tausaga talu ai na fa'atupu ai pea le fa'alavelave ile pisinisi feso'ota'iga.A o latalata mai le 2024, o nei fesuiaiga ua sili atu ona lelei, ae o le le mautonu faaopoopo ma atinaʻe faatekinolosi ua aliaʻe ua toe faʻafouina le siosiomaga.O mea o le a o'o mai i nai masina o lumana'i e fa'apea.

 

O le vaega o feso'ota'iga e tele avanoa ma faigata a'o tatou amataina le tausaga fou.O le sapalai sapalai o loʻo i lalo o le mamafa mai taua i le lalolagi atoa i tulaga o mea e maua ma avanoa avanoa.O le gaosiga o loʻo aʻafia i le le lava o tagata faigaluega, aemaise lava i Amerika i Matu ma Europa.

 

Ae o loʻo i ai le tele o manaʻoga i le tele o maketi.O avanoa fou o loʻo faia e ala i le faʻapipiʻiina o atinaʻe malosi gafataulimaina ma le 5G.O fale fou e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o chip o le a vave ona faʻaaogaina.O mea fou i totonu o pisinisi feso'ota'i o lo'o fa'aosoina e le fa'aauauina o le atina'eina o tekonolosi fou, ma o le i'uga, o fofo feso'ota'iga fou o lo'o tatalaina ai auala fou mo le ausiaina o mamanu fa'aeletoroni.

 

Five Trends Impacted Connectors i le 2024

 

SWAP

Le manatu muamua mo soʻotaga mamanu ma faʻamatalaga i luga o pisinisi uma.O fa'ameamea fa'apitoa sa fesoasoani tele i le fa'ataga o le mamanu o oloa e ausia le fa'aleleia atili o le fa'atinoga ma le fa'aitiitiga tele i feso'ota'iga televave.O vaega uma o oloa ua suia ona o le faʻaaogaina o masini feaveaʻi, fesoʻotaʻi, lea o loʻo faasolosolo malie foʻi ona suia o tatou olaga.O lenei tulaga o le faʻaitiitia e le gata i mea tau eletise laiti;mea tetele e pei o taavale, va'alele, ma va'alele o lo'o fa'amanuiaina fo'i.E le gata e mafai e vaega laiti ma mama ona tipiina avega, ae latou te tatalaina foi le avanoa e malaga mamao atu ai ma vave.

 

Fa'asinomaga

E ui o le afe ma afe o vaega faʻavasegaina ma le ofoofogia o le COTS ua tulaʻi mai ona o le umi o taimi o atinaʻe ma tau maualuga e fesoʻotaʻi ma vaega faʻaleaganuʻu, o tekonolosi fou e pei o numera numera, lomitusi 3D, ma le vave faʻataʻitaʻiga ua mafai ai e le au mamanu ona gaosia le mamanu atoatoa, vaega e tasi-o-a-ituaiga sili atu vave ma taugofie.

E ala i le suia o le mamanu IC masani i auala fou e tuʻufaʻatasia ai meataalo, eletise, ma mea faʻainisinia i totonu o se masini faʻapipiʻi tasi, faʻapipiʻi maualuga e mafai ai e tagata mamanu ona tuleia tuaoi o le Tulafono a Moore.O fa'amanuiaga taua o le fa'atinoga o lo'o maua e ala ile 3D ICs, tele-chip modules, system-in-packages (SIPs), ma isi mamanu fou o afifiina.

 

Mea Fou

Fa'asaienisi o meafaitino e aofia ai le fa'atalanoaina o fa'afitauli lautele ma mana'oga fa'apitoa tau maketi, e pei o le mana'omia o oloa e sili atu le saogalemu mo le si'osi'omaga ma le soifua maloloina o tagata, fa'apea fo'i mana'oga mo le biocompatibility ma sterilization, umi, ma le fa'aitiitia o le mamafa.

 

Fa'amatalaga Fa'amatalaga

O le faʻaofiina o faʻataʻitaʻiga faʻavae AI i le 2023 na mafua ai se vevesi i le matata o tekinolosi AI.E oʻo atu i le 2024, o le a faʻaaogaina tekinolosi i mamanu vaega e iloilo ai faiga ma mamanu, suʻesuʻe faʻasologa fou, ma faʻateleina le faʻatinoga ma le lelei.O le vaega o feso'ota'iga o le a fa'atupula'ia le mamafa e atia'e ni fofo fou, sili atu ona umi ona o le mana'oga tele mo le saoasaoa maualuga e mana'omia e lagolago ai nei auaunaga.

 

Fefiloi lagona e uiga i le 2024 faʻaaliga

O le faia o valo'aga e le faigofie, aemaise lava pe a tele mea tau tupe ma geopolitical le mautonu.I lenei tulaga, e toetoe lava a le mafai ona fa'ailoa tulaga tau pisinisi i le lumana'i.I le maeʻa ai o le faʻamaʻi, o loʻo faʻaauau pea le le lava o tagata faigaluega, o le faʻaititia o le GDP i tamaoaiga uma o le lalolagi, ma o loʻo tumau pea maketi tau tamaoaiga.E tusa lava pe ua matua faʻaleleia faʻafitauli o le sapalai o le lalolagi ona o le faʻateleina o felauaiga ma laʻu loli, o loʻo i ai pea ni luʻitau e mafua mai i faʻafitauli faigata e aofia ai le le lava o tagata faigaluega ma feteʻenaʻiga faavaomalo.

Ae ui i lea, e foliga mai o le tamaoaiga o le lalolagi na sili atu nai lo le tele o tagata vavalo i le 2023, ma saunia ai le ala mo se 2024 malosi. I le 2024,Epikopo & Lagolagofa'amoemoe o le a fa'atupuina lelei le So'o.O le alamanuia feso'ota'iga ua masani ona fa'atupula'ia i le vaeluagalemu i le maualalo-numera tasi-numera, ma le mana'oga e masani ona fa'atupula'ia pe a mae'a le tausaga o le fa'aitiitia.

 

Lipoti Su'esu'ega

O pisinisi a Asia e faʻaalia se lumanaʻi faʻanoanoa.E ui ina sa i ai se si'itia i le gaioiga i le faaiuga o le tausaga, lea e mafai ona faʻaalia ai se faʻaleleia atili i le 2024, o le faʻatauga o fesoʻotaʻiga i le lalolagi na toetoe lava a faʻamaʻapeʻa i le 2023. O Novema 2023 na vaʻaia ai le 8.5% o le faʻatupuina o tusi, o le alamanuia faʻatupe 13.4 vaiaso, ma se fa'asologa o le fa'atonu-i le uta o le 1.00 ia Novema fa'asaga i le 0.98 mo le tausaga.O felauaiga o le vaega o maketi e maualuga lona tuputupu aʻe, i le 17.2 pasene i tausaga taʻitasi;o lo'o soso'o le ta'avale i le 14.6 pasene, ma le 8.5 pasene o pisinisi.Na maua e Saina le televave o le tuputupu aʻe o tausaga taʻitasi i poloaiga i totonu o vaega e ono.Ae ui i lea, o taunuʻuga e oʻo mai i le taimi nei o loʻo leaga pea i itulagi uma.

O lo'o tu'uina atu se au'ili'iliga atoatoa o le fa'atinoga a le alamanuia feso'ota'iga a'o faagasolo le vaitaimi o le toe fa'aleleia o fa'ama'iSo'oga a le Epikopo Fuafuaga tau alamanuia 2023–2028 su'esu'ega,lea e aofia ai se lipoti atoa mo le 2022, o se uluai iloiloga mo le 2023, ma se auiliiliga auiliili mo le 2024 e oo atu i le 2028. E mafai ona maua se malamalamaaga maeʻaeʻa o le vaega o mea tau eletise e ala i le suʻesuʻeina o faʻatauga fesoʻotaʻiga e ala i maketi, geography, ma vaega o oloa.

 

O mea na matauina e iloa ai

1. Faatasi ai ma le fua faatatau o le tuputupu ae o le 2.5 pasene, o Europa e faamoemoe e siitia i le tulaga muamua i le 2023 ae o le lona fa sili ona maualuga le tuputupu ae i le 2022 mai le ono vaega.

 

2. Fa'atauga feso'ota'iga fa'aeletonika e 'ese'ese ile vaega ole maketi.Ole vaega ole telecom/datacom e fa'amoemoe e fa'atupula'ia i le saoasaoa vave ile 2022—9.4%—ona o le fa'atupuina o le initaneti ma taumafaiga faifaipea e fa'atino le 5G.Ole vaega telecom/datacom ole a faʻalauteleina ile saoasaoa ole 0.8% ile 2023, peitaʻi, e le tupu tele pei o le 2022.

 

3. O le alamanuia aerospace a le militeri e faʻamoemoe e siitia i le 0.6% i le 2023, faʻasolosolo vavalalata le vaega telecom datacom.Talu mai le 2019, o le militeri ma le aerospace vaega o loʻo tumau pea le pule i maketi taua e aofia ai le taʻavale ma pisinisi.Ae o le mea e faanoanoa ai, o le vevesi o le lalolagi i le taimi nei ua taulaʻi atu ai i le militeri ma le aerospace.

 

4. I le 2013, o maketi a Asia—Iapani, Saina, ma Asia-Pasefika—na maua ai le 51.7% o le faatauina atu o fesootaiga i le lalolagi atoa, faatasi ai ma Amerika i Matu ma Europa e tusa ma le 42.7% o le aofaiga atoa o le faatauina atu.O le fa'atauga o feso'ota'iga i le lalolagi atoa i le tausaga fa'aletupe 2023 e fa'amoemoe e fa'amauina e Amerika i Matu ma Europa i le 45%, i luga 2.3 pasene mai le 2013, ma le maketi Asia i le 50.1%, i lalo 1.6 pasene mai le 2013. O lo'o fa'amoemoeina o le feso'ota'iga maketi i Asia o le a fai ma sui o le 1.6 pasene o le maketi o le lalolagi.

 

Feso'ota'i Outlook ile 2024

E le mafaitaulia avanoa i luma atu i lenei tausaga fou, ma e le o iloa le laufanua o le lumanai.Ae tasi le mea e mautinoa: o mea tau eletise o le a avea pea ma mea taua i le alualu i luma o tagata.E le mafai ona fa'amaualuga le taua o feso'ota'iga o se malosiaga fou.

 

O feso'ota'iga feso'ota'iga o le a avea ma vaega taua o le vaitau fa'atekinolosi ma ofoina atu le lagolago taua mo le tele o fa'aoga fa'atupu fa'atekonolosi a'o tuputupu a'e tekinolosi.Feso'ota'iga o le a mana'omia mo le atina'eina o le atamai fa'apitoa, le Initaneti o Mea, ma le fa'ateleina o masini atamai.E iai a matou mafuaaga lelei e mafaufau ai o fesoʻotaʻiga tekonolosi ma masini faʻaeletoroni o le a faʻaauau pea ona tusia faʻatasi se mataupu fou matagofie i le tausaga a sau.


Taimi meli: Feb-19-2024