Ua pateni Tesla se faiga fa'apipi'i fa'afaigofie e fa'afaigofie ai uaea ta'avale

Tesla Cybertruck na faʻafouina le pisinisi taʻavale ma lona faʻaogaina o le eletise 48V ma le uaea faʻataʻavalevale.O le mea moni, e le mafai ona maua ia suiga fou pe a aunoa ma se auala fou e fa'aogaina ai uaea ma se suiga fou i auala tau feso'ota'iga.

 

Tesla Motors talu ai nei na failaina se pateni ma o loʻo toe vaʻavaʻai i uaea.

 

Cybertruck atonu e foliga le lelei ma lagona le lelei nai lo le tala muamua a Musk.Ae ui i lea, e le faʻafefeteina tekinolosi faʻapitoa a Cybertruck.

 

O se tasi o nei mea o le 48V maualalo-voltage eletise eletise faʻaaogaina mo le taimi muamua i totonu o se taavale gaosiga.Tesla ua faʻaleleia ma faʻafaigofie lona fausaga eletise e ala i le faʻaleleia atili, lea o le a mafai ai ona fausia le isi augatupulaga o taavale eletise i se tau sili atu.

 

Na faasilasila mai e Tesla o le fausaga telefoni o le Cybertruck o le a matua faafaigofieina pe a faatusatusa i taavale eletise Tesla muamua.Na ausia e Tesla lenei mea e ala i le faʻaogaina o le tele o faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu e fesoʻotaʻi atu i se pasi fesoʻotaʻiga televave nai lo le faʻafesoʻotaʻi o vaega eletise taʻitasi i se pule tutotonu.

Ina ia malamalama i lenei tulaga, e tatau ona talanoa e uiga i taavale masani.

 Lumanai ole Tesla Low Voltage Aotelega o taavale Tesla 2 Aotelega o taavale Tesla

E masani lava, o masini uma ma vaega eletise i totonu o se taavale e tatau ona faʻafesoʻotaʻi i se masini tutotonu ma se faiga maualalo-voltage mo le mana.O nisi taimi, o lona uiga o vaega lavelave e manaʻomia ai le tele o uaea.Sei o tatou fai se faitotoa o le taavale e fai ma faataitaiga.Atonu e iai ni masini e faailo atu i le komepiuta a le taavale o loo tatala, tapuni, pe faasipa le taavale.E fa'apea fo'i mo fa'amalama, e iai fa'amau e fa'aoso ai latou e tatala ma tapuni.O nei ki e feso'ota'i i ta'avale a le ta'avale, lea e feso'ota'i atu i fa'amalama fa'amalama e tu'u i lalo pe si'i a'e le tioata.

 

I le taimi nei, o lo'o matou fa'aopoopoina sipika, taga ea, mea pu'eata …… Ma o le a e malamalama pe aisea ua matua fenumiai ai uaea.O uaea i totonu o taavale faʻaonaponei e faʻaloloa mo le faitau afe o mita, faʻaopoopoina le lavelave, tau, ma le mamafa.O le mea e sili atu ona leaga, o le fausiaina ma le faʻapipiʻiina o ia mea e masani lava ona faia i le lima.O nei faiga taugata ma taimi e manaʻo ai Tesla e faʻaumatia.

 

O le mafuaaga lena na sau ai ma le manatu o le tufatufaina atu o pule.Nai lo o se vaega tutotonu, o le taavale o le a faʻapipiʻiina i le tele o faʻatonuga faʻapitonuʻu mo galuega eseese.

 

Fa'asoa fa'atonu

 

Mo se faʻataʻitaʻiga, e nafa le pule o faitotoʻa mo le fafagaina o faʻamalama, sipika, moli, faʻata, ma isi mea, ma isi vaega eletise aʻo leʻi mafai ona galue.I lenei tulaga, o uaea o le a pupuu ma e mafai ona aofia uma i totonu o le faitotoa faʻapotopotoga.

 

Ona fa'afeso'ota'i lea o le faitoto'a i le pasi fa'amatalaga a le ta'avale ma na'o le lua uaea, lea e maua ai fo'i le malosi i vaega eletise.O le lavelave uma o le faitotoa e mafai ona iloa i le na o le lua uaea, ae o se taavale masani e manaʻomia le sefululua pe sili atu, o le mea lea na faia e Tesla i le Cybertruck.

 

O le pikiapu eletise e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le uili e mana'omia ai se pasi feso'ota'iga maualuga (low-latency) e fa'asalalau ai fe'avea'i uili i uili a Cybertruck i le taimi tonu.O le mea lena e le maua ai le pasi CAN o loʻo faʻaaogaina i le tele o taʻavale i aso nei: e maualalo faʻamaumauga (pe tusa ma le 1 Mbps) ma maualuga le taofiofia.Nai lo lena, e faʻaaogaina e Tesla se faʻataʻitaʻiga o le Gigabit Ethernet architecture ma le Power over Ethernet, faʻaaogaina laina tutusa o faʻamaumauga e faʻamalosia ai vaega.

 

Ole feso'ota'iga fa'amatalaga Tesla o lo'o fa'aogaina i Cybertruck e na'o le afa millisecond, e fetaui lelei mo fa'ailo liliu.E maua ai foi le tele o le bandwidth e mafai ai e le au taʻavale eseese ona fesoʻotaʻi i le taimi moni ma galulue faʻatasi.Tesla na tuʻuina atu se pateni mo lenei fesoʻotaʻiga ia Tesema talu ai, ma Cybertruck e faʻaaogaina atoatoa.Ae ui i lea, o Tesla o loʻo i ai se isi ace i totonu o le pu e mafai ona fesoasoani e faʻafaigofie le gaosiga.E taua tele mo Tesla's $ 25,000 eletise eletise, lea e fuafua e faʻalauiloa i le 2025.

 

Modular Wiring System

 

E tusa ai ma se talosaga pateni talu ai nei ua faaulutalaina "Wiring System Architecture," Tesla ua mamanuina se faiga faʻapipiʻi faʻaogaina e faʻafaigofie tele le gaosiga.E aofia ai le fa'aogaina o le ivi tua mo le eletise ma fa'amaumauga, ma o lo'o puipuia EMI e fa'agata ai fa'alavelave.O le vaega pito sili ona lelei o lenei uaea faʻapipiʻi e aofia ai faʻaulu faʻaulu ma faʻapipiʻi i luga o le tino, lea e lagolagoina ai le faʻapotopotoga robotic ma le faʻaogaina o taavale fou a Tesla.

 FIG.8a-FIG.8bATA.1BFIG.10a-FIG.10bFIG.13a-FIG.13b

E tusa ai ma ata o loʻo aofia i totonu o le talosaga pateni, o le faʻaogaina o uaea faʻapitoa o le a faʻaumatia ai uaea ma o le a faʻapipiʻi vaega faʻafetai i fesoʻotaʻiga faʻapitoa.E mafolafola foi, o lea e le pipii i fafo uaea pe iloa foi.E le pei o harnesses uaea, lea e manaʻomia ona faʻapipiʻi lima e tagata faigaluega i luga o se laina gaosiga, o le faʻapipiʻiina o se faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e sili atu ona fetaui mo le masini.

 

 

I se fa'atusatusaga, o feso'ota'iga o se fa'apipi'i uaea fa'apipi'i o lo'o aofia i vaega ta'avale ta'itasi uma, mai fa'amaufa'ailoga laupapa i fa'apotopotoga sili atu ona lavelave e pei o faitoto'a.O le fa'apipi'iina o nei vaega e aofia ai fo'i le faia o feso'ota'iga talafeagai, pei o le fa'apipi'i fa'atasi o Legos.E fa'aitiitia ai le taimi ma le tau o le gaosiga.

 

Ou te le o mautinoa pe o Cybertruck e aofia ai lenei ituaiga o uaea, e ui lava e faʻaaogaina se pasi gigabyte Ethernet taʻavale ae le o se pasi CAN.Peitai,e galulue fa'atasi faiga e lua ma maua ai se fa'amanuiaga fa'alua pe a fa'aoga fa'atasi.

 

O le faʻataʻitaʻiga taugofie a Tesla atonu o le a le faʻaogaina ai le taʻavale-i-uaea poʻo isi mea faʻapitoa, ae o le a mautinoa lava e manaʻomia se fesoʻotaiga vavave fesoʻotaʻiga ma se faiga faʻapipiʻi faʻapitoa e pei o le faʻamatalaina i le pateni.


Taimi meli: Tes-13-2023