Si'itia tulaga tau Ta'avale e fa'ateleina ai le mana'oga 'apa e 4.8%

I se lipoti fou, Automotive Copper Demand 2024-2034: Trends, Utilization, Forecasts, IDTechEx o loʻo faʻapea o le a oʻo atu le manaʻoga o le kopa taʻavale i le manaʻoga faaletausaga o le 5MT (1MT = 203.4 piliona kilokalama) i le 2034. O le taʻavale tutoʻatasi ma le eletise o le a faʻaosoina ai manaoga o aso nei, ae o le vaega o le a pulea manaoga o le a faaauau peauaea uaea.

 Tulaga o Kopa i Ta'avale i le Lumana'i

Tu'u kopa i totonu o se ta'avale eletise fa'atasi ai ma masini fa'apitoa tuto'atasi.Punavai: IDTechEx

Ole megatrends taʻavale o le a faʻaosoina le manaʻoga apamemea i le CAGR o le 4.8% e oʻo atu i le 2034, ae o faʻamau uaea o le a tumau pea le pule.

 

Uea uaeao le totonugalemu o le tino o se taavale, e fesootai uma sensors, actuators, moli, ma isi i le faiʻai o le taavale.O vaega ta'itasi i totonu ole faiga e mana'omia ai uaea se tele mo feso'ota'iga ma le mana.O taavale i aso nei e matua faigata lava, o loʻo i ai le faitau selau o vaega uaea, ua faʻalautele atu ai uaea i le faitau afe o uaea taʻitasi e aofaʻi kilomita le umi.

 

O nisi tagata taaalo, e pei oTesla, o loʻo galue e faʻamalieina le fesoʻotaʻiga a le taʻavale e ala i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le faiga, kilomita o uaea, ma kilokalama o le mamafa i le taʻavale.E mafai ona fesoasoani lenei mea e ala i suiga o fausaga fausaga.

 

O lo'o va'aia e le au fa'atau oloa Tier 2 e pei o le NXP se faiga fa'aitulagi fa'apitonu'u o lo'o fa'apipi'iina ai vaega uaea e fa'avasega i le nofoaga ae le o galuega.E fesoasoani lea e fa'aitiitia ai le fa'aletonu i le uaea uaea, ae ua fa'alogo le IDTechEx mai le aufaipisinisi e fa'apea o le fa'aogaina atoatoa o le fa'ata'ita'iga sone e mana'omia ai le tele o le mafaufau fa'amata'u-muamua nai lo le mafaufau i le uaea.

 

O lo'o fa'ata'ita'i e le aufaipisinisi uaea uaea e sui ai nisi o uaea apamemea, e pei o le suiina i uaea alumini, la'ititi la'ititi 48V faiga, ma e o'o lava i feso'ota'iga uaealesi, e ta'u mai ai ni nai mea, e fa'aitiitia ai le kopa i totonu o le uaea.O nei fa'aitiitiga ua fa'amalieina i le fa'atuputeleina o le lavelave o ta'avale ma le fa'atupula'ia o le aofa'i atoa o ta'avale ona o le tele o SUV ua sili atu ona ta'uta'ua.

 

Ae aisea ua faateleina ai le manaoga o le kopa?O le eletise o le a avea ma mafuaʻaga sili mo le faʻateleina o le manaʻoga apamemea.O lo'o fa'aaogaina le 'apa i totonu o le ta'avale eletise, mai i pepa i totonu o sela ta'itasi o le maa e o'o atu i ta'amilosaga o le afi eletise.I le aotelega,ta'avale eletise ta'itasi e mafai ona fa'atupuina le sili atu i le 30kg o mana'oga kopa fa'aopoopo.

 

E pei o harnesses uaea, o le a suia foi manaoga apamemea i vaega eletise.O kemisi ma tekonolosi lithium i le lumana'i o le a i ai se aafiaga i le malosi apamemea o maa, faatasi ai ma maa malosi maualuga e masani ona toe faafoi mai le malosi apamemea maualalo kilokalama/kWh.I afi, IDTechEx talu ai nei na fetuutuunai ai lona fiafia i masini maneta tumau e le maneta ona o le fesuisuiai o tau o le neodymium.O afi faʻatasi o le rotor o se faʻataʻitaʻiga o le mea o loʻo suia lelei ai maneta tumau i masini eletise kopa, toetoe a faʻaluaina le malosi apamemea pe a faʻatusatusa i masini maneta tumau.

 

O fa'ailoga a le aveta'avale maualuga (ADAS) ma le aveta'avale tuto'atasi ua avea ma fa'agasolo ma o le a fa'atupuina ai le tele o mana'oga mo kopa ta'avale.O nei faiga e fa'alagolago i se seti o masini, e aofia ai meapueata, radar, ma lidar.O nei mea ta'itasi e fa'aopoopoina ai uaea fa'aopoopo i le ta'avale ma fa'aogaina le kopa i totonu o le laupapa fa'a-va'aiga totonu.E ui ina la'ititi le kopa i le sensor, e masani lava e sili atu nai lo le selau kalama, o le aofa'i atoa o le kopa e aofa'i ni nai kilokalama mo ta'avale fa'aotometi ma le tele o masini.

 

Mo se faʻataʻitaʻiga, o taavale a Waymo o loʻo i ai le aofaʻi o le 40 sensors e le masani ai mo isi kamupani taʻavale taxi. Fai mai IDTechEx e ui lava o nei taavale faʻaautomatika o le a faʻatatau mo se vaega itiiti o le faʻatau atu o taavale i le 2034, faʻateleina le faʻaaogaina o tekinolosi Level 3 i luga o le le isi sefulu tausaga o le a avea ma avetaʻavale autu o le faʻaogaina o le kopa o le ADAS ma faʻataʻitaʻiga a le tagata lava ia.

 

Va'aiga Fa'asili 'apamemea e mou atu.Bloomberg lipotia lena meao le fa'asili apamemea na fuafuaina e o'o atu i le 2024 ua tele ina mou atu ma e ono una'ia ai le maketi i le pa'u.

 

I le lua vaiaso talu ai, na faʻatonuina ai le tapunia o se tasi o kopa sili ona tele i le lalolagi i le feagai ai ma teteega a tagata lautele, ae o le tele o faʻafitauli faʻaletonu ua faʻamalosia ai se kamupani taʻutaʻua eli e faʻaitiitia ana faʻamatalaga o gaosiga.

 

Fai mai le au suʻesuʻe, o le faʻafuaseʻi o le faʻaleaogaina o le tusa ma le 6 miliona tone o le sapalai o loʻo faʻamoemoeina o le a siitia ai le maketi mai le tele o tupe faʻaalu i se paleni, poʻo se paʻu.O se lapataiga tele foi mo le lumanaʻi: Copper o se uʻamea faavae e manaʻomia e faʻamalo ai le tamaoaiga o le lalolagi, o lona uiga o kamupani maina o le a faia se sao taua i le faafaigofieina o le suiga i le malosi lanu meamata.

 

Na faatonuina e le malo o Panama ia le First Quantum Minerals e taofi uma gaioiga i lana $1bn copper mine i totonu o le atunuu.Anglo-Amerika o le a tipiina le gaosiga mai ana galuega kopa i Amerika i Saute.


Taimi meli: Ian-09-2024